Dupla vereség a Bácskától!

Múlt hét szombaton dupla utánpótlás mérkőzésre került sor a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium Sportcsarnokában. A Bácska csapata volt az ellenfele serdülő és ifjúsági csapatunknak is. Előbb az ifjúsági mérkőzés került megrendezésre, majd a serdülő. Lássuk pontosabban hogy mik is történtek:

Mint írtuk előbb ifjúsági csapatunk mérhette össze tudását a Bácskával. Vendég gólokkal kezdődött meg a találkozó, és már a mérkőzés elején több védést bemutatott a vendégek hálóőre, aminek köszönhetően a vendégek indították jobban a mérkőzést. A hazai oldalról Neidert Ádám is védéseket tudott bemutatni, de a támadószekcióban több labdaeladásunk következett be, amiből több gyors gólt kaptunk, így nem is tehetett mást a hazai vezetőedző, minthogy a mérkőzés 9. percében kikérte első idejét. Az időkérés után, kellet még egy bő hat perc mire sikerült felvennünk az üzemi hőfokot, és belekezdtünk a gól gyártásba. A meccs 15. percétől érezhetően feljavult a játékunk, és annak ellenére hogy több rontott lövés csúszott a gépezetbe, szépen felépített, taktikus játékot játszott csapatunk, aminek meg is lett az eredménye. A 20. percben sikerült kettő gólra csökkenttenünk a hátrányunkat. Sikerült egy perccel később egy emberelőnyt is kidolgoznunk, de úgy látszott ez megzavarta a játékunkat, mivel elkezdtünk görcsösen, kapkodva kézilabdázni és újra öt gólos hátrányba sodortuk bele magunkat a 25. percre. A hátralévő öt percben sajnos, az ellenfél továbbra is kihasználta a hibáinkat, amikből rendre gólokat lőttek, igaz nekünk is sikerült még két gólt szereznünk, de az ellenfél vonulhatott 10-16-os vezetéssel a félidei pihenőre. A második félidőt emberhátránnyal indítottuk, és ezt sikerült is lehoznunk egy 0-0-ás eredménnyel, de ismét a vendégek tudtak előbb gólokat szerezni, csak úgy mint az első félidőben. A második félidő első hazai találata Dávid Barnabás nevéhez fűződik amit a mérkőzés 37. percében sikerült megszereznie, eg büntető révén. Ezek után a vendégek kapusa ismét több bravúros védést mutatott be, és most is beütött a hazai gólcsend, aminek vezetőedzőnk a 41. percben egy időkéréssel próbált véget vetni. A hazai gólcsendet megint Dávid Barnabás hétméteres gólja törte meg, és ismét emberfölényben érezhettük megunkat, de ahogy a mérkőzés korábbi periódusában, úgy most is, ez az emberfölény nem nekünk kedvezett sajnos. Az emberelőnyünk alatt nem tudtunk gólt/gólokat lőnni, viszont az ellenfelünknek sikerült. Egy újabb vendég kiállítás következett be a 47. percben, és röviddel ezután a vendég kispad is kikérte a mérkőzésen először az egyik idejét. A mérkőzésből hátralévő 13 percen keresztül továbbra is sajnos, a vendég csapat akarata érvényesült, és többnyire ők tudták gyarapítani góljaik számát, ellenben nekünk mindösszesen három gólt sikerült csak szereznünk a maradék játékidőben. A mérkőzés végén, az utolsó bő két perc a két csapat kapusáról szólt, akik mindkét oldalon több védést tudhattak be maguknak. A mérkőzés végére pedig egy 15 gólos sikert könyvelhetett el magának a vendég csapat, amihez természetesen ezúton is gratulálunk!

Borbándi István vezetőedző nyilatkozata: Ez a mérkőzés is lehetett volna sokkal szorosabb, de sok az üresjárat a játékunkban. Jól kezdtünk, és az első 15 percben fej-fej melletti haladt a két csapat. Ekkor azonban elkezdtünk kapkodni támadásban és védekezésben is, aminek sok hiba lett a vége. A második félidő ugyanígy folytatódott. A védekezésben kell sokat fejlődnünk, de ahhoz magasságban nőni, súlyban pedig gyarapodnunk kell még.

 

MK Pelikán-Siklós KC - Bácska SZSE 15-30 (10-16)

Siklósi Táncsics M. Gimn. Sportcsarnok 52 néző

Játékvezetők: Pál Rebeka, Szűcs Attila Árpád

Siklós: Neidert (K) - Szabó 2, Tóth, Varga, Kozma, Ferenczi 5, Bachmann, Pozsonyi 3, Mészárovics, Kiss, Dávid 5, Kovács, Benkő 

Vezetőedző: Borbándi István

Edző: Balog Zoltán

Bácska: Majoros, Medzihorszki (K) - Aranyos Z., Riedel B. 14, Aranyos Zs., Orbán, Huber, Kiefer 6, Riedel F. 1, Weinhardt, Szemerédi 3, Riedel S., Gál 6

Edző: Gál Géza

Kiállítások: 2p illetve 8p

Hétméteresek: 4/4 illetve 2/2

Az eredmény alakulása: 5p: 1-2

                                      10p: 2-6

                                      15p: 4-7

                                      25p: 7-12

                                      30p: 10-16

                                      35p: 10-18

                                      45p: 12-23

                                      55p: 14-26

                                      60p: 15-30

 

Az ifi meccs után, a serdülőinken volt a sor. A tabella alapján szorossabb mérkőzésre lehetett számítani, az hogy mi történt, lejjebb elolvashatják.

Nem indult rosszul a mérkőzés a számunkra, igaz vendég gól nyitottam meg a találkozót, de mégis mondhatjuk hogy jól kezdte a mérkőzést csapatunk. A kapunkban egy új, debütáló kapus védett Réger Zsombor Bence személyében aki, a mérkőzésen több szép védést is bemutatott a kilétogató nézők számára. Az első hazai találatot Bechmann Bálint jegyezte egy büntetőt értékesítve. Ezután hosszú perceken át fej-fej mellett zajlott a játék a pályán, hol a mi csapatunk, hol a vendég csapat vezetettt egy-egy góllal. Majd a mérkőzés 14. percében a vendégeknek sikerült három gólra növelnie az előnyüket. Csapatunk nem adta fel, próbált visszazárkózni a vendégekre, de több rossz megoldást választottunk, és ezáltal több hiba csúszott a játkunkba, aminek köszönhetően az ellenfél csapata gyorsan ellépett öt gólra tőlünk. A 22. percig tovább növelte előnyét az idegenben játszó csapata, és ekkor a hazai kispad érezte is hogy baj van, és erre reagáltak is egy időkéréssel gyorsan. Sajnos az időkérés sem segített csapatunk játékán ugyanis, igaz hogy három gólt kaptunk a félidő végéig, de egy gólt sem sikerült lőnünk, ehelyett technikai hibák sokasága, védett lövések kerültek csak bejegyzésre az online rendszerbe. Ezáltal ki is alakult a félidei eredmény. A második félidőnek kilenc gólos hátránnyal álltunk neki, és fél perc játék után meg is szerezte második félideji első gólunkat Pozsonyi Patrik, de érkezett is rá a válasz gyorsan, és kőkeményen. Öt perc leforgása alatt hat góllal válaszolt az ellenfelünk a gyors gólunkra, és erre a 0-6-os szériára nehezen tudtunk válaszolni. A mérkőzés 39. percében emberelőnybe került csapatunk, de deja vu érzése lehetett a szurkolóknak, mivel csak úgy mint az ifi meccsen, most is az emberelőny nem jelentett számunkra segítséget. Emberelőnyben két gólt kapott csapatunk ,és legközelebb csak a 43. percben sikerült értékesítenünk egy helyzetet Varga Barnabás révén. Varga találata után, több hiba csúszott a bácskai gépezetbe, amiből nekünk sikerült profitálnunk további két gólt tudtunk szerezni. Érkezett is a váálasz a vendég kispadról, egy időkérés által. A mi kárunkra segített is a bácskai csapatnak ez az időkérés, mivel újabb hosszas, számszerint nyolc perces hazai gólcsend ütötte fel a fejét, de a vendég oldalon sajnos nem lankadt a gól gyártás, mert a hazai gólcsendet kihasználva újabb 0-5-ös szériát produkált a vendég gárda. Bachmann Bálint törte meg a hosszú gólszünetet két góllal az 54.-55. percben. Az ellenfélnek futotta még válaszra is, a hátralévő időben. Öt gólt szerzett még a vendég csapat, míg a hazai csapat, Farkas Ádám révén már csak egy gólt tudott szerezni a maradék játékidőben, és ezzel beállítva a végeredményt. A mérkőzés összességében magabiztos vendég sikerrel zárult, amihez gratulálunk a Bácska csapatának.

Csermák Gergő edző nyilatkozata: A mérkőzés elején nagyon könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek, viszont később tetszett a védekezésben a csapatunk agresszivitása. Támadásban ismét kifogtak rajtunk a ziccerek. Összeségében sokkal jobb meccset játszottunk a Bácskával, mint az első alkalommal.

MK Pelikán-Siklós KC - Bácska SZSE 17-37 (8-17)

Siklósi Táncsics M. Gimn. Sportcsarnok 33 néző

Játékvezetők: Pál Rebeka, Szűcs Attila Árpád

Siklós: Réger (K) - Szabó 2, Tóth, Csomor, Farkas 1, Varga 2, Kozma 1, Pécsi, Ferenczi 1, Bachmann 3, Nagyági-Abreu, Pozsonyi 5, Ábel, Kovács 2

Vezetőedző: Balog Zoltán

Edzők: Csermák Gergő, Borbándi István

Bácska: Majoros, Oszwald (K) - Hlavati, Gál 12, Orbán 8, Aranyos Z. 4, Weinhardt 2, Riedel F. 7, Csilics 1, Tokodi 2, Reznicsek 1, Aranyos Zs.

Vezetőedző: Gál Géza

Kiállítások: 6p illetve 6p

Hétméteresek: 5/4 illetve 3/3

Az eredmény alakulása: 5p: 3-2

                                      10p: 6-6

                                      15p: 7-9

                                      25p: 8-15

                                     30p: 8-17

                                     35p: 9-21

                                     45p: 14-27

                                     55p: 16-33

                                     60p: 17-37

 

Hajrá Siklós!