Esélyünk sem volt!

Előző hét vasárnap került sor, a Pécsi VSE csapata ellen vívott megyei derbire. A múlt heti edzéseket ennek a találkozónak rendeltük alá, és bátran mondhatjuk hogy jó hangulatú, hasznos gyakorlással teltek el ezek az edzések. A csapat nevében kijelenthetjük hogy mindenki izgatottan várta ezt a találkozót. Talán túlzottan izgatottak is voltunk, ugyanis minden amit elterveztünk erre a mérkőzésre, az balul sült el sajnos. Lássuk részletesen is a találkozót:

Ahogy már fent is említettük, csapatunk nagyon készült erre a találkozóra, és mondhatjuk hogy esélyesként utaztunk el Komlóra, és konkrét céllal, mégpedig a győzelem megszerzésével léptünk pályára. Nem is indult rosszul a találkozó csapatunk számára, ugyanis az első 15 percet nagyon jól kezdtük, igaz ebben a szakaszban is voltak kihagyott lövéseink, és technikai hibáink, de 1-2 góllal végig vezettük az első negyedórát. Aztán a mérkőzés 17. percében valami történt, ugyanis egyenlíteni tudtak a házigazdák, sőt meg is fordították a saját javukra a mérkőzés állását, amiben közre játszott csapatunk zuhanó repülése is. Elhibázott lövések, kimaradt hétméteres, ezek jellemezték csapatunk játékát. Borbándi István vezetőedző érezte is, hogy ennek a zuhanó repülésnek megálljt kell parancsolni, és ki is kérte idejét, hogy rendezhessen a sorokat. Egy edző számára időkérés után a legrosszabb forgatókönyv következett be, mivel tovább folytatódott csapatunk zuhanása. Mínusz 5 gólról, gyorsan megváltozott az eredmény mínusz 8 gólra, ami előtt értetlenült áltt vezetőedzőnk, és nem is tehetett mást, mint a 27. percben ki kérte második idejét is. Az időkérés utáni maradék 3 percben sikerült is lőni csapatunknak 3 gólt, és így a félidő végére mínusz öt gólra csökkenteni a különbséget. A második játékrészben bíztunk benne hogy megtaláljuk magunkat, és kitudunk mászni a gödörből, de ezek a remény sugarak gyorsan elaludtak. Tovább folytatódott a kihagyott lövések, kihagyott hetes, kapufák sorozata, tehát bátran idézhetjük az a mondást hogy, "Szegény embert az ág is húzza." 10 perc leforgása alatt 9 gólra duzzat a hazaiak előnye, és Borbándi István nem tehetett mást mint hogy kikérje utolsó idejét is. Az időkérés utáni maradék 18 percben, lőttünk gólokat, de sajnos a PVSE csapata is sorozatban gyártotta a gólokat, és ezekkel a találatokkal magabiztosan végig uralva megtudták tartani több gólos előnyüket. Az 57. percben a hazaiak kikértek egyet az idejükből, ekkor vezetőedzőnk felhívta a figyelmet hogy próbáljunk nem kapni több gólt, de ezt nem sikerült megvalósítanunk, mivel még 3 gólt lőtt a pécsi csapat, és így beállítva a 7 gólos vereséget számunkra. Összegzés képpen mondhatjuk hogy a találkozón az első negyedóra kivételével nem volt esélyünk a győzelem megszerzésére, és a Pécsi VSE gárdája megérdemelten szerezte meg a győzelmet csapatunk ellen. Természetesen gratulálunk a győzelemhez a PVSE csapatának, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint dolgozni tovább, hogy a jövőben elérhessük a szezon elején kitűzött célunkat.

Borbándi István vezetőedző: Ez nem a mi napunk volt. Esélyünk sem volt hogy jobb eredményt érjünk el. Kapkodtunk támadásban, katasztrófálisan védekeztünk, rengeteg gólt kaptunk. Mintha nem is az a csapat lett volna, akikkel az előző három mérkőzésen igen csak jó mérkőzéseket játszottunk. Sajnálhatjuk, mert egy jó lehetőséget hagytunk ki.

 

Pécsi VSE - MK Pelikán-Siklós KC 34-27 (19-14)

NB II Férfi felnőtt- E csoport 4. forduló 

Komló, Sportközpont 70 néző 

Játékvezetők: Rozina László, Ujvári László

Versenybíró: Hornyik Zsolt

Pécs: Rózsavölgyi, Vanyek (K) - Kekez 9, Nyers 2, Kollár 2, Szenttamási-Nagy, Bognár, Domak 2, Kemény 4, Sinkó 3, Csókás 12

Vezetőedző: Filló Csilla Ildikó

Siklós: Kiss, Dencs Balázs, Weinert (K) - Sztárai 3, Krizmanics 1, Virág 5, Temesvári 9, Batta 1, Katona 1, Kovács 5, Fekete, Szakács 1, Dávid, Illés 1

Vezetőedző: Borbándi István

Hétméteresek: 4/4 illetve 5/2

Kiállítások: 10p illetve 4p

Az eredmény alakulása: 5p: 2-2

                                      10p: 3-4

                                      15p: 6-8

                                      25p: 15-10

                                      30p: 19-14

                                      45p: 26-17

                                      55p: 30-24

                                      60p: 34-27

 

Hajrá Siklós!