Ez most ennyire volt elég!

Serdülő csapatunk az elmúlt csütörtökön az évek óta jól szereplő Kiskőrös otthonába látogatott az 5. fordulóban rendezett mérkőzésre.

Igen nehéz körülmények közepette utazott csapatunk Kiskőrösre, ugyanis mindössze 8 fővel indultunk útnak Petőfi Sándor szülővárosába. Amúgysem csapatunk volt a mérkőzés esélyese, de úgy álltunk a hét elején a mérkőzéshez hogy szeretnénk minél szorosabb eredményt elérni a Kiskőrös ellen, de amikor kiderült hogy csak 8 fővel tudunk kiállni a mérkőzésre, akkor gyorsan átfogalmazódtak a célok. Mondhatjuk hogy a fiúk a becsületért, a tisztes helytállásért, és a túlélésért játszottak. Tiszteletet, és legfőképpen egy hatalmas köszönetet érdemel az a 8 játékosunk, akik vállalták a mérkőzés lejátszását, ilyen nehéz helyzetben is.

Nem is szeretnénk nagyon belemélyülni a mérkőzés alakulásában, de azért egy kicsit beszámolunk a történésekről. A mérkőzés első 10 percét a hazaiak egy 9-0-ás szakasszal indították, majd a 13. percben Pozsonyi Patrik találatával szereztük meg első találatunkat. Majd nem sokkal később Szabó Zsolt révén ismét betaláltunk a hazai kapuba, de ezek után sajnos ismét hazai fölény következett be, mivel az ezt követő 7 percben ismét csak a kiskőrösi gárda talált a kapuba. A félidő utolsó 10 percére ráfordulva még két találatot sikerült jegyzenünk előbb ismét Pozsonyi talált be, majd 5 perccel később Varga Barnabás értékesítette a lehetőséget. A félidő a hazaiak góljával zárult, 27-4-re alakították így ki a félidei állást. A második félidő első 5 percében ismét csak hazaiak találtak be a siklósi kapuba, majd a 36. percben Ábel Gergő növelte a siklósi csapat góljainak számát. 10 perccel később a hazai gólokat követően sikerült még egy gólt találnia csapatunknak Pozsonyi révén. Ezt követően Csermák Gergő kikérte idejét hogy a fiúk szusszani tudjanak egyet. Ezt követően ismét sajnos hazai találatok követték egymást, majd az időkérés utáni 10. percben Pozsonyi révén 1 perc alatt kettővel növeltük találataink számát. A maradék 4 percben még három hazai találatra futotta, és ezzel a Kiskőrös beállította a végeredményt. Gratulálunk a Kiskőrös csapatának, mi pedig megyünk tovább!

Csermák Gergő edző: Köszönöm a nyolc játékosunknak, akik eljöttek a mérkőzésre, hogy végig hajtottak, küzdöttek. Több dolgot is kértem a fiúktól és örülök, hogy volt köztük olyan, amit sikerrel teljesítettünk. Remélem a Kecel elleni meccs után győzelemmel jövünk haza ugyanebből a csarnokból.

 

Kiskőrösi KSK - MK Pelikán-Siklós KC 50-8 (27-4)

FU18 III. osztály- D  csoport 5. forduló

Kiskőrös Városi Sportcsarnok, 50 néző

Játékvezetők: Gallina Vajk János, Horváth Bálint

Kiskőrös: Szabó, Kovács (K) - Megyeri 11, Gombár 6, Grausza 2, Harangozó 8, Czeglédi 3, Fábián 11, Dicsa, Döme 9, Fülöp

Vezetőedző: Czinkóczki Tibor

Edző: Harangozó Péter

Siklós: Nagyági-Abreu (K) - Szabó 1, Varga 1, Kozma D., Pécsi, Brunyai, Ábel 1, Pozsonyi 5

Vezetőedző: Balog Zoltán

Edző: Csermák Gergő

Hétméteresek: 1/1

Kiállítások 0p illetve 2p

Az eredmény alakulása: 5p:3-0

                                      10p: 7-0

                                      15p: 12-2

                                      25p: 22-3

                                      30p: 27-4

                                      45p: 38-6

                                      55p: 46-7

                                      60p: 50-8

 

Ifjúsági III. osztályú csapatunk a jó formában lévő Hőgyészhez látogatott a múlt hét szombati napján. A célkitűzésünk most nem a győzelem volt, hanem rész célokat tűzött ki vezetőedzőnk, amiket hellyel-közzel sikerült elérnünk. Lássuk egy kicsit az események sorozatát:

Több eladott labda, rontott lövések, és technikai hibák jellemezték az első 10 perces játékunkat, amikből a hazai csapat könnyű gólokat tudott szerezni, és így megalapozták a több gólos előnyt velünk szemben. Már a 9. percben időt is kért edzőnk, hogy rendbe tegye a fiúk fejét egy kicsit. Az időkérés utáni percek sem nekünk kedveztek. Tovább folytatódott támadásban a hibák sorozata, és védekezésben sem találtuk az ellenszert az ellenfélel szemben. Viszont azért akadtak szép megmozdulásaink az első félidőben amikből gólokat sikerült szereznünk, csak éppen kevés volt ezekből, és a félidő végéig mindössze 9 találatot sikerült szereznünk, míg az ellenfél 28 gólt dobott a kapunkba. A második játékrészt mondhatjuk, hogy valamivel jobban kezdtük mint az elsőt, mivel támadásban bátrabban játszottunk. 10 perc alatt sikerült 6 gólt jegyeznünk, és ha a második játékrész részeredményét tekintjük akkor partiban voltunk az első 10 percben a hazai gárdával. Majd a 40. perctől kisebb hullámvölgy lépett fel, mindkét csapatnál, de az 50. percig egy 4-5-ös szériát sikerült produkálnia a siklósi srácoknak! A maradék 10 percben szinte kiegyenlített játék zajlott mindkét csapatnál, nagy különbségek nem voltak, ráadásul ugyanannyi találatot jegyzett mindkét csapat a mérkőzés végéig. Összegzésként elmondhatjuk hogy a Hőgyész az első félidőben megalapozta a biztos győzelmet, de a második játékrészben sikerült csapatunknak kellemetlenséget okoznia a vendéglátó gárda számára, és legfőképpen a második játékrészben biztató jeleket láthattunk csapatunktól, amikre lehet alapozni a jövőben! Gratulálunk a Hőgyész csapatának, a mi csapatunknak pedig tovább kell haladni ezen az úton, és jönni fognak majd a pozitív eredmények!

Borbándi István vezetőedző: Mivel még mindig mi vagyunk a legfiatalabbak, és a legkönnyebbek, ezért részcélokat tüztűnk ki. Ne kapjunk 50 gólt, és lőjünk 20 gólnál többet. Az első félidőben ezektől a céloktól messze voltunk szokásunkhoz híven. A védekezésünk nagyon messze volt még az elfogadhatótól is. Támadásainkat pedig gyorsan, előkészítetlenül fejeztük be. A második félidőben már a védekezésünk is agresszívabb volt, és a támadásainkat tudatosan fejeztük be nagyrészt. Fejlődünk ez látszik, a fiúk kitartásán múlik, hogy a következő mérkőzések milyen eredményekkel zárulnak.

 

Hőgyészi SC - MK Pelikán-Siklós KC

FU20 III. osztály- D csoport 5. forduló

Tamási, Vályi P. SzKi. 60 néző

Játékvezetők: Kovacsik Gábor, Lukács Noémi

Hőgyész: Breining, Erdélyi, Tóth (K) - Polácsi 2, Gombos 2, Lénárd, Kovács 10, Tamás 3, Széles 2, Bujtás 7, Amma, Hutter 4, Rőmer 12, Pencs 3

Vezetőedző: Farkas Attila

Edző: Gadányi Tibor

Siklós: Tomkó, Brunyai (K) - Szabó 2, Varga, Kozma D., Ferenczi, Kovács, Pozsonyi 8, Mészárovics 2, Dávid 10

Vezetőedző: Borbándi István

Hétméteresek: 4/2 illetve 2/1

Kiállítások: 4p illetve 6p

Az eredmény alakulása: 5p: 6-2

                                      10p: 9-3

                                      15p: 14-5

                                      25p: 26-7

                                      30p: 28-9

                                      45p: 39-15 

                                      55p: 43-20

                                      60p: 45-22

 

Hajrá Siklós!