Jó a megkezdett munka!

U15-ös, és U13-as csapatunk is pályára lépett az elmúlt vasárnap! U15-ös csapatunk Csurgóra volt hivatalos, még U13-as legényeink hazai páyán mutathatták meg tudásukat a kilátogató nézőknek.

U15-ös csapatunknak ismét 2 mérkőzésen kellett megmutatnia tudását a helyi Csurgóval, illetve a Nagykanizsával szemben. Az első mérkőzést a házigazda Csurgóval játszottuk, ahol sajnos gyorsan megbizonyosodott hogy egy más szintet képvisel a csurgói gárda. Természetesen nem feltartott kézzel futottak ki a pályára fiaink, de tisztában voltunk az erőviszonyokkal. Viszont egyből egy jéghideg zuhany érte csapatunkat, amikor is a Csurgó egy 5-0-ás szériával kezdte a mérkőzést.5 perc után született meg az első találatunk Farkas Ádám révén. Viszont ezek után ismét csurgói egyeduralom volt sajnos a pályán, és a félidő végéig mindössze 3 gólt tudtunk lőni, még ezzel szemben a Csurgó 19-et. A második félidőt talán mi indítottuk jobban, de a Csurgó észnál volt és folytatta az a melót amit az első félidőben elkezdtek, így a a mérkőzés végére egy magabiztos hazai csurgói siker született. 

MK Pelikán-Siklós KC - Csurgói KK 6-36 (3-19)

FU15 II. osztály IV. csoport (Baranya, Somogy, Vas, Zala) 50 néző

Játékvezetők: Antal Roland, Bozsó Ákos

Versenybíró: Finta Dóra

Siklós: Nagyági-Abreu (K) - Bogár 2, Csomor, Farkas 3, Dalmi 1, Ábel, Erdő-Bonyár

Vezetőedző: Csermák Gergő

Csurgó: Szöböllődi (K) - Sass 1, Széll 1, Ürmösi 1, Varga, Gombos 5, Sánta 7, Bodó 7, Buzás, Tuba 5, Kósa, Horváth 1, Bencze 8

Vezetőedző: Vörös Károly

Hétméteresek: 1/0

Kiállítások: 2p illetve 8p

Az eredmény alakulása: 5p: 0-5

                                      15p: 3-12

                                      25p: 3-19

                                      30p: 5-22

                                      45p: 5-32

                                      50p: 6-36

A második mérkőzést a Tungsram SE Nagykanizsa csapatával játszotta csapatunk. Ezen a mérkőzésen már sokkal biztatóbb volt a játék, az eredménytől függetlenül. Ezen a mérkőzésen már sokkal jobban látszódott a fiúkon a küzdeni akarás, ami meg is látszott a mérkőzés alakulásán! Az első félidőben egy végig fej-fej melleti küzdelem folyt a pályán, ahol lényegében felváltva estek a gólok, viszont volt olyan periódusa a mérkőzésnek ahol 3 góllal is vezettünk, viszont a Nagykanizsa is visszatudta magát tornászni, és meg is tudták fordítani az eredményt a félidő végére, de viszont csak minimális 1 gólos volt a hátrányunk. A második félidő első 5 percében szintén maradt a fej-fej melletti küzdelem, viszont az 5. perc után a Nagykanizsának sikerült sajnos egy fokozattal fejebb kapcsolnia, és az ekkor fáradtságból jelentkező hináinkat kihasználva sikerült folyamatosan nagyobb előnyt kialakítani, és így végül 9 gólos vereséget szenvedtünk, de ettől függetlenül dicséret illeti a fiúkat hogy 7 emberrel végig küzdöttek kettő mérkőzést, és szívüket-lelküket kitették a pályára!

Csermák Gergő vezetőedző értékelése a kettő mérkőzésről: Csurgóbal kezdtünk, sokkal képzettebb a csapatuk, remekül játszottak, gratulálok nekik. Második meccsünket Nagykanizsával játszottuk, nagyon jól kezdtünk, nagyszerűen folytattuk, a mérkőzés kb. 40. percéig kiélezett volt a verseny, többször vezettünk is, majd a fáradtság rengeteg hibát idézett elő. Remélem, hogy a következő találkozón már sikerül a meccs végéig fenntartani a koncentrációt.

Tungsram SE-Nagykanizsa - MK Pelikán-Siklós KC 23-14 (11-10)

FU15 II. osztály IV. csoport (Baranya, Somogy, Vas, Zala) 50 néző

Játékvezetők: Pók Írisz Orsolya, Urbán Vivien

Versenybíró: Finta Dóra

Nagykanizsa: Huszár (K) - Kiss 3, Bársony, Babos Márk 1, Kunics, Murin 3, Babos Martin 3, Vajda 11, Tálosi 1, Kovács 1, Czira-Mátés

Vezetőedző: Rodek Attila

Siklós: Nagyági-Abreu (K) - Bogár 2, Csomor 2, Farkas 7, Dalmi 2, Ábel 1,  Erdő-Bonyár

Vezetőedző: Csermák Gergő

Hétméteresek: 3/3 illetve 2/1

Kiállítások: 2p illetve 10p

Az eredmény alakulása: 5p: 4-3

                                      15p: 8-7

                                      25p: 11-10

                                      30p: 11-10

                                      45p: 18-13

                                      50p: 23-14

 

U13-as csapatunk hazai pályán kezdte meg szereplését a 2023/2024-es szezonban. Sok kíváncsi szülő, hozzátartozó látogatott ki csapatunk két mérkőzésére, akik érdeklődve követték saját gyermekeik teljesítményét, és a mérkőzések alakulását. Mivel ebben a korosztályban sem kötelező részletes statisztikát vezetni, itt is csak az eredményekből kiindulva tudunk véleményt alkotni, illetve az edző értékelésből. Az első mérkőzést a PSN ZRT csapatával vívta meg csapatunk, ahol elmondhatjuk hogy nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, ami az erdményen is látszik, de minden dicséret megilleti csapatunkat, akik szép megmozdulásaikkal tudtak okozni kellemetlen pillanatokat a pécsi együttesnek, és minden tőlűk telhetőt megtettek a pályán. Ezen a mérkőzésen mellesleg végig vezetve a PSN ZRT megszerezte a győzelmet a játéknap, és a bajnokság nyító mérkőzésén.

MK Pelikán-Siklós KC - PSN ZRT Pécsi Sportiskola 11-36 (7-16)

Gyermekbajnokság FU13 V. csoport (Baranya, Somogy) 60 néző

Játékvezetők: Szűcs Attila Árpád, Weinert Gergő

Versenybíró: Nagy-Iván Csaba

Siklós: Kója, Szomor (K) - Katona, Farkas, Kovács T., Sznopek, Tóth, Kovács R., Kiss, Matusz, Cséplő, Perzsa

Vezetőedző: Gajnok Liliána

PSN ZRT (Pécs): Pintér, Hucker (K)- Simó, Gerner, Bugovits, Mester, Deák, Erdősi, Monostori, Fabon, Winkler

Vezetőedző: Kovács Gábor János

Edző: Kovács Jenő

A második mérkőzés, egyben a forduló záró mérkőzése egy roppant kiélezett, feszült, mérkőzést hozott. A Nagyatád csapata volt az ellenfél, ahol mindkét félidőben gigászi fej-fej melletti csata zajlott, amelyból a félidő végére a Nagyatád jött ki jobban egy góllal, így 1 gólos hátránnyal vághattunk neki a második félidőnek. A második félidő is nagyon izgalmasra sikeredett, ugyanis a félidő közepén átvette csapatunk a vezetést, de a Nagyatád is észnél volt és nem engedte el csapatunkat több góllal. Az utolsó percek döntetlen állásról kezdődtek, és felváltva esett még pár gól, de a végére elmondhatjuk hogy egy igazságos döntetlen született ezen a mérkőzésen, amihez ezúton is gratulálunk csapatunknak! Illetve köszönjük minden csapataknak a részvételt, és az ide látogató szurkolóknak, szülőknek egyaránt is köszönjük mégegyszer!

Nagyatádi RKC SE - MK Pelikán-Siklós KC 19-19 (9-8)

FU13 V. csoport (Baranya, Somogy) 45 néző

Játékvezetők: Németh Norbert, Weinert Gergő

Versenybíró: Nagy-Iván Csaba

Nagyatád: Kálsecz, Nagy (K) - Kuckó, Horváth, Rácz, Nyemetz, Krénusz, Kocsis, Fürst, Geszti, Futó

Vezetőedző: Takács László

Siklós:  Kója, Szomor (K) - Katona, Farkas, Kovács T., Sznopek, Tóth, Kovács R., Kiss, Matusz, Cséplő, Perzsa

Vezetőedző: Gajnok Liliána

Gajnok Liliána vezetőedző nyilatkozata a két mérkőzésről: 1. meccs: Sajnos az első mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Tudtuk, hogy egy ügyes, képzett csapattal van dolgunk, akik ráadásul fizikálisan is előttünk járnak. Ennek ellenére azt kértem a fiúktól, hogy mindenki, aki pályára lép, hozza ki magából a maximumot, bátran, magabiztosan kézilabdázzon. Sajnos ez nem sikerült, aludtunk a pályán, állóhelyben kézilabdáztunk, nem volt meg az a jól megszokott lendület a fiúk részéről. Mindenképp tanulságos mérkőzés volt.

2. meccs: Jól kezdtük a mérkőzést, lendületesen, gyorsan játszottuk. Sajnos egy kisebb hullámvölgy után, nekünk kellett futni az eredmény után, de a fiúk hatalmasat küzdöttek, egy csapatként. Szép megoldásokat láttam támadásban, és végre a védekezés is összeállt. Egy izgalmas végjátékot követően, azt gondolom, hogy egy igazságos döntetlen született. Jó úton indultunk el, és az ilyen mérkőzésből lehet motivációt meríteni a jövőre nézve, és tovább építkezni. Gratulálok a csapatnak!

 

Hajrá Siklós!