Megszorongattuk az akadémistákat

Múlt hét vasárnap került megrendezésre a két héttel ezelőtt elhalasztott felnőtt bajnoki mérkőzés a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata ellen. Jó reményekkel indulva vághattunk neki a hétvégi mérkőzésnek, ám egyetlen hibája volt csak a múlt hétnek, mégpedig az hogy sajnos, elsőszámú kapusunk, Dencs Balázs egy kisebb sérülést szenvedett a múlt heti edzésen, így második számú kapusunkra Weinert Gergőre hárult a feladat a NEKA ellen.

Jó iramban indult a mérkőzés, viszont azt mondhatjuk hogy a vendégek kezdték jobban a találkozót (0-2). Az 5. percben Temesvári találatával egalizáltuk az eredményt 3-3-ra, viszont ezek után több pontatlan lövésünk volt, illetve két labdaeladás is, amit a vendégek meg is büntettek, és egyből -4-re nőtt a különbség, ahol jól érezte Borbándi István vezetőedző hogy bele kell nyúlni a mérkőzésbe. Az időkérés után nem a legjobban folytatódott a mérkőzés, mivel 5 gólra is tudta növelni az előnyét a vendég gárda, de az 5 gólos előny tudatában a vendégek is egyre többet hibáztak a mérkőzésen, amit nekünk sikerült megbüntetni kíméletlenül, és vissza is jöttünk a mérkőzésben 2 gólra, amikor is a vendég kispad is kikérte első idejét. Azt mondhatjuk hogy a vendégeken nem segített ez az időkérés, ugyanis a Siklós tovább tudta folytatni jó teljesítményét és sikerült is megfordítani az eredményt (12-11). Ezek után a vendégek is észbe kaptak és a félidő végéig felváltak estek a gólok mindkét oldalon, ám az utolsó másodpercekben egy rontott lövést követően a NEKA együttesének sikerült még egy gólt szereznie, amivel 1 gólra tudták a vendégek növelni az előnyüket a félidőre. Talán a második félidőt is a vendégek kezdték egy minimálisan jobban, ellenben 10 perc játék után a hazaiak ismét egyenlíteni tudtak, ám ezek után sajnos több labdaeladás következett hazai oldalon, így a vendégek elléptek a házigazdáktól pár góllal. Ezt a pár gólt a vendégeskedő csapat tartani tudta, sőt sajnos több kiállítás is következett a hazai oldalon, ami szintén nem tett jót a Siklósnak. Sajnos az utolsó 10 percben érződött a fáradtság a hazaiakon, akik becsülettel végig küzdötték a jobb fizikai állapotban lévő vendégek ellen a mérkőzést, és összeségében büszkék, lehetnek a siklósiak magukra, mivel tisztesen helytálltak egy 8-10 edzést végző csapat ellen. Az utolsó 10 perc különösebb változást nem hozott, még egy kicsit tudta növelni az előnyét a vendég csapat, és így a végére egy 7 gólos győzelmet aratott a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata Siklóson.

Borbándi István vezetőedző: Az első félidő 15. percéig sok volt a hiba a játékunkban, amit az akadémisták ki is használtak, és egy kisebb előnyt szereztek. A félidő közepére a védekezésünk nagyot javult, gyors indításból és a felállt fal elleni támadásaink is jól sikerültek, így egy kis időre a vezetést is át vettük, de a félidő egy gólos vendég előnyt hozott. A második félidőt a sok kiállítás nagyban meghatározta, kezdtünk fáradni fejben és fizikálisan is. Ennek eredménye volt az 5 kihagyott ziccer amiből, gyors gólokat kaptunk és a kettőből lett hét gólos hátrány. Sok a sérültünk, és kevés a csere lehetőségünk, azonban a közel maximumot hoztuk ki ebből a mérkőzésből.

MK Pelikán-Siklós KC - NEKA U21 28-35 (15-16)

NBII Férfi Felnőtt E- csoport 3. forduló, 50 néző

Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Versenybíró: Drinóczi-Horváth Katinka

Siklós: Dencs, Weinert (K) - Sztárai 9, Krizmanics 4, Virág 1, Temesvári 7, Batta 1, Katona 1, Ferenczi, Kovács 5, Fekete, Szakács

Vezetőedző: Borbándi István

Edző: Balog Zoltán

NEKA: Csányi, Gulyás (K) - Sikler 7, Szabó 2, Kollár 3, Faluba 1, Deák 7, Héjjas 2, Peller 1, Varga, Dömötör, Zakor 1, Draskovics 3, Benain 4, Bredák, Lendvai 4

Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Edző: Mikita Bence

Hétméteresek: 2/1 illetve 7/7

Kiállítások: 8p illetve 4p

Az eredmény alakulása: 5p: 2-3

                                      15p: 5-9

                                      25p: 13-13

                                      30p: 15-16

                                      45p: 22-25

                                      55p: 27-33

                                      60p: 28-35

 

Hajrá Siklós!