Nem a mi napunk volt!

U13-as együttesünk Barcsra látogatott a soron következő fordulóban, ahol ismételten kettő mérkőzésre voltak hivatalosak játékosaink.

Sajnos ebben a fordulóban nem volt kegyes hozzánk a sorsolás, ugyanis a bajnoki csoport két legerősebb csapatával kellett megmérkőznünk. Az első mérkőzésünket a Csurgó 1-es számú csapatával játszottuk le, ahol mondhatjuk hogy már az első félidőben, nagyon gyorsan eldőlt a mérkőzés. A második játékrész sem hozott nagy változást, küzdöttünk, de továbbra is a Csurgó akarata érvényesült, így nagyarányú csurgói győzelem született. Természetesen gratulálunk a csurgói csapatnak a győzelemhez.

Csurgói KK I. - MK Pelikán-Siklós KC 38-13 (25-6)

Dráva Völgy Középiskola Barcs, 79 néző

Játékvezetők: Antal Roland, Bozsó Ákos

Versenybíró: Pókos Szilvia

Csurgó: Zsobrák (K) - Misei, Komáromi K., Jankovics, Balogh, Zlatorics, Dömötör, Komáromi R., Maronics, Kepler, Nézics, Karancz, Szabó

Vezetőedző: Balogh Zoltán

Siklós: Kója, Szomor (K) - Farkas M., Kovács T., Sznopek, Kovács R., Matusz, Cséplő

Vezetőedző: Gajnok Liliána

 

A második mérkőzésünkön sem volt könnyebb ellenfelünk, ugyanis a szintén Baranya vármegyei Komlóval játszottunk. Viszont elmondhatjuk hogy a fiúk sokkal jobban játszottak a Komló ellen mint a csurgói csapat ellen. Csapatként dolgoztak, és küzdöttek, és akadtak is szép megoldások, csak a helyzetkihasználásban kell javulnunk és legközelebb sokkal szorosabb eredményt is sikerülhet majd elérnie a srácoknak. Ezúton is gratulálunk a Komló csapatának.

MK Pelikán-Siklós KC - Komló Sport KC 12-32 (7-14)

Dráva Völgy Középiskola Barcs, 58 néző

Játékvezetők: Pók Írisz Orsolya, Urbán Vivien 

Versenybíró: Pókos Szilvia

Siklós: Kója, Szomor (K) - Farkas M., Kovács T., Sznopek, Kovács R., Matusz, Cséplő

Vezetőedző: Gajnok Liliána

Komló: Szilárd (K) - Schiszler, Halmai-Tucsek, Kincses, Babusa, Uti, Mánfai, Tarcheh, Szabó G., Szabó M., Pálfai, Kovács, Kuklis, 

Vezetőedző: Kiss Balázs

Gajnok Liliána vezetőedző: 1. mérkőzés: Sajnos az első mérkőzésen fejben az öltözőben maradtunk, aludtunk a pályán, így ellenfelünk fölényes győzelmet aratott.

2. mérkőzés: Az eredmény egyáltalán nem tükrözi a csapat teljesítményét. Végre lendületes, jó csapatjékkal rukkoltunk elő, megvoltam elégedve a fiúk munkájával. Sajnos rossz volt a helyzetkihasználásunk, ami magyarázza ellenfelünk nagyarányú győzelmét, de a helyzeteink megvoltak. Ebben kell még fejlődnünk a jövőben. A csapat hozzáállásáért viszont mindenképp dicséret jár.

 

U15-ös csapatunknak is jelenése volt a korosztályában, ugyanis, ezúttal a Nagyatád csapata volt a rendező sportszervezet, de Marcaliban kerültek lebonyolításra a soron következő mérkőzések.

Most is mint eddig, kettő mérkőzéset kellett megvívnia csapatunknak, előbb a Zalaegerszeg csapata ellen, majd a Szentgotthárd ellen.

Az első mérkőzésünkön a Zalaegerszeg ellen, sajnos nem sikerült sokáig meccsben maradnunk az ellenféllel. Bár voltak ötleteink, viszont a sok labdaeladás és rontott lövés miatt gyorsan tudta növelni előnyét a Zalaegerszeg, aminek eredményeként már az első félidő végére sok gólos hátrányban került csapatunk. A második félidőben továbbra is futottunk csak az eredmény után, ami sok energiát kivett a srácokból, bár igaz, hogy ebben a játékrészben is voltak szép megmozdulásaink, de nem volt esélyünk a felzárkózásra, így magabiztosan megnyerte a párharcot az egerszegi együttes. Gratulálunk az egerszegi csapatnak a győzelemhez.

MK Pelikán-Siklós KC - Egerszegi KK 21-45 (12-21)

Kiss László Városi Sportcsarnok, Marcali 50 néző

Játékvezetők: Torma Kinga, Molnár-Szabó Tünde

Versenybíró: Gágó Róbert

Siklós: Nagyági-Abreu (K) - Bogár, Csomor 6, Farkas Á. 10, Bachmann 2, Dalmi 1, Ábel 2

Vezetőedző: Csermák Gergő

Egerszeg: Sebők, Meretei (K) - Töreki 1, Horváth, Fehér, Ravadics 1, Kollányi 7, Simon 18, Herczeg 3, Martinov 9, Mozsdényi, Vincze 6

Vezetőedző: Tamás Tamás

Kiállítások: 2p illetve 2p

Hétméteresek: 1/1 illetve 2/2

Az eredmény alakulása: 5p: 2-4

                                      10p: 4-9

                                      15p: 5-13

                                      25p: 12-21

                                      30p: 12-25

                                      45p: 19-37

                                      50p: 21-45

 

A második mérkőzésünkön a Szentgotthárd csapata várt ránk. Srácainkat fűtötte a bizonyítási vágy, ami meg is mutatkozott a mérkőzés elején, ugyanis csapatunk egy 4-0-ás sorozattal kezdte a mérkőzést. Majd szűk 3 perc leforgása alatt több technikai hibát követtünk el, amit meg is büntetett a Szentgotthárd, és gyorsan egalizálták is az eredményt. Ezek után több perces fej-fej melletti küzdelem folyt a pályán, majd sajnos sikerült átvennie a vezetést az ellenfél csapatnak, amit 4 gólos vezetésre duzzasztottak fel a félidő végére. A második félidőt a Szentgotthárdnak sikerült jobban kezdenie, és sajnos 6 perc játék alatt 10 gólra növelte a vezetést a Vas vármegyei gárda. Ezek az események után talán fel is adta csapatunk a mérkőzést, mivel technikai hibák, és pontatlan, rossz lövések sorozatait követtük el, amiből nagyra nőtt a hátrányunk, és ebből a nagyra nőtt hátrányból, sajnos nem volt kiút a mérkőzés végéig, így egy minimális kozmetikázással 13 gólos vereség lett a vége. Természetesen gratulálunk a Szentgotthárd csapatának, és mi pedig, ezekből a mérkőzésekből próbálunk tanulni, és kijavítani a hibáinkat.

Szentgotthárdi VSE - MK Pelikán-Siklós KC 35-22 (16-12)

Kiss László Városi Sportcsarnok, Marcali 20 néző

Játékvezetők: Bazsó Gábor, Bánfi Imre

Versenybíró: Gágó Róbert

Szentgotthárd: Németh A., Papp (K) - Sásdi-Rommer 1, Szoták 1, Németh 5, Benis, Mizser 14, Kanics, Vörös 14

Edző: Luthár Attila

Siklós: Nagyági-Abreu (K) - Bogár 5, Csomor 3, Farkas Á. 8, Bachmann 2, Dalmi 1, Ábel 3

Vezetőedző: Csermák Gergő

Kiállítások: - illetve 2p

Hétméteresek: -

Az eredmény alakulása: 5p: 0-2

                                     10p: 4-4

                                     15p: 8-6

                                     25p: 16-12

                                     30p: 21-13

                                     45p: 33-19

                                     50p: 35-22

 

Csermák Gergő vezetőedző: Zalaegerszeg ellen voltak elképzeléseink, hogy hogyan marardjunk meccsben az ellenféllel, de sajnos hiba hibát követett támadásban és védekezésben is. Szentgotthárd ellen szerettünk volna bizonyítani, az első félidő rendben volt, a másodikban megjelentek olyan problémák, amiket nem engedhetünk meg magunkat a pályán. Fejben rengeteget kell még fejlődnünk.

 

Hajrá Siklós!