Van még mit csiszolni!

Múlt héten csütörtökön, az egyhetes pihenő után, újabb hosszú út várt serdülő csapatunkra. Ismét Kiskőrösre látogatott a csapatunk, de ezúttal a Kecel csapata várt ránk. 

Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, sőt mondhatjuk hogy kifejezetten jól is kezdtünk, többször is vezettünk pár góllal az első 8 percben, de azért a hazaiak nem engedték el a kezünket. Érezte is a hazai edző, hogy jobban kezdtünk mint a hazai gárda, ezért időt is kért a pályaválasztó csapat szakvezetője. Sajnos jó ütemben nyúlt bele a hazaiak edzője a mérkőzésbe, mivel ez az időkérés megtörte a lendületünket, és a hazaiak át is vették a vezetést a mérkőzésen. Sajnálatunkra, röpke 6 perc játék után 4 gólos hátrányban kerültünk a 16. percre, amit Csermák Gergő vezetőedző is érzett, így hát nem tehetett mást mint hogy időt is kért. El kell hogy mondjuk, hogy az időkérés sem segített nekünk, ugyanis továbbra is sok hibával játszottunk, amiket az ellenfél a mi kárunkra könyörtelenül megbüntetett, és ezáltal tovább növelték az előnyüket. Az időkérésünk után 5 perc alatt két gólra voltunk képesek sajnos, míg az ellenfél mintha futószalagon gyártotta volna a gólokat, mivel pillanatok alatt 9 gólra növelték előnyüket. Következett a 2. időkérésünk az első félidő 22. percében. Nagyon minimálisan, annyiban segített ez az időkérés hogy a félidőből maradt 8 percben tudtunk lőni négy gólt, de az ellenfél is gyarapította tovább a gólokat, és így a félidei szünetre 11 gólos hátrányban voltunk. A második félidő első 10 perce ismét fej-fej melletti küzdelmet hozott, ezt a 7-6-os hazai állás is tükrözi. Majd sajnos ismét bekövetkeztek a mérkőzés 40. percétől a hibák, amiket elkövettünk, és ezáltal a vendéglátó gárda tovább tudta növelni előnyét. Az 52. percben az utolsó időnket is kikértük, de ez már inkább arról szólt, hogy a maradék 8 percet próbáljuk meg minél kevesebb hibával lehozni. Ez hellyel-közzel sikerült csak sajnos. A mérkőzés végére pedig elmondható hogy egy nem várt, nagyarányú vereséget szenvedtünk el a Kecel otthonában. Természetesen gratulálunk a vendéglátó Kecel csapatának a győzelemhez, és további sportsikereket kívánunk nekik a jövőben.

Csermák Gergő vezetőedző: Minden esélyünk megvolt a győzelemre, bármennyire is nem ezt tükrözi a végeredmény. Ennyi kihagyott ziccert nem engedhetünk meg magunknak egyik mérkőzésen sem.

 

Kecel KC - MK Pelikán-Siklós KC 43-26 (23-12)

Városi Sportcsarnok, Kiskőrös 30 néző

Játékvezetők: Bálint Barnabás, Gallina Vajk János

Kecel: Torgyik, Sörfőző (K) - Kriskó 6, Tóth 2, Orcsik, Brada 8, Horváth 5, Vancsik, Németh 18, Mester 4, Barna

Vezetőedző: Horváth András

Siklós: Brunyai (K) - Nagyági-Abreu, Csomor 2, Varga 1, Kozma D., Pécsi 1, Ferenczi, Bachmann 4, Ábel 3, Pozsonyi 6, Mészárovics 3, Kovács 6

Vezetőedző: Csermák Gergő

 

Kiállítások: 8p illetve 6p

Hétméteresek: 3/3 illetve 1/0

Az eredmény alakulása: 5p: 1-2

                                      10p: 7-5

                                      15p: 9-6

                                      25p: 19-10

                                      30p: 23-12

                                      35p: 26-14

                                      45p: 34-21

                                      55p: 42-23

                                      60p: 43-26

 

Ifjúsági csapatunk is megméretette magát az egyhetes szünet után, méghozzá egy megyén belüli ellenféllel szemben. A PVSE csapatához látogattunk a hétvégén Szentlőrincre.

A mérkőzés első 5 percében pariban voltunk az ellenfelünkkel szemben, de az 5. perctől folyamatosan hibát-hibára halmoztunk, amit a vendéglátó csapat ki is használt, és gyorsan 3-3-as döntetlenről, 7-3-ra módosult az eredmény. Ezek után kettő darab hétméteres góllal visszajöttünk mínusz két gólra, de ezeket a gólokat, kettő darab kiállítás követte, ami nagyon nem tett jót csapatunknak. Mivel a hazai csapat ezzel az előnnyel élt, így ismét növelni tudta előnyét 6 gólra. 13-7 hazai vezetésnél, az következett be a játékunkban aminek nem szabadott volna. Ismét elkezdtük halmozni a rossz megoldásokat, döntéseket, és ezzel megint könnyű gólokat adtunk az ellenfelünknek, amiket nem is tékozoltak el. A mérkőzés 24. percében Borbándi István vezetőedző időt kért, hogy elbeszélgethessen a csapatával. Sajnos nem a legjobban forgatókönyv szerint folytatódott a mérkőzés számunkra, ugyanis az eladott labdák száma, és a technikai hibák száma nem csökkent, éppen hogy nőt, és így a félidő vége előtt két perccel 10 gólos hátrányba került csapatunk. A maradék szűk két percben a mi részünkről még egy gólra futotta, ám a hazaiak részéről még két gólra is futotta, így a félidei szünetre 11 gólos hátránnyal kellett elvonulnunk. A második félidőt hasonlóan kezdte a két csapat. A második játékrész első felében hasonló küzdelem folyt a pályán, egyik csapat sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Még mondhatjuk azt is, hogy egyenlő számban voltak a hibák is ezekben a percekben. A mérkőzés 45. percében elkezdett feljavulni a támadójátékunk, aminek eredményeképp több jó megoldást tudtunk választani, és több szép gólt tudtunk lőni. A 47. percben az egyik hazai játékost azonnali piros lappal jutalmazták a játékvezetők, és ezt is sikerült kihasználnunk támadásban. Azért a hazai csapat sem hagyta magát, és a góljainkra ők is gólokkal válaszoltak sajnos. A mérkőzésen az 53. percben csapatunkból Dávid Barnabás megkapta harmadik kettő perces kiállítását is, így neki is idő előtt véget ért a mérkőzés. Ezt a piros lapot kihasználta a hazai gárda, és az utolsó 7 percben még meglőtték magukat a hazai játékosok, és így a mérkőzés végére egy nagyobb különbségű vereséget szenvedett el ifi csapatunk a PVSE csapatától. Elmondhatjuk hogy a második játékrészben dicséret illeti a fiúkat, mert ha a részeredményt nézzük akkor csak 4 góllal volt jobb a hazai gárda a második félidőben. Természetesen van még mit tanulni csapatunknak, de minden mérkőzésből lehet tanulni, és kell is tanulnunk. Ezúton is gratulálunk a PVSE csapatának a győzelemhez.

Borbándi István vezetőedző: A sokkal nagyobb fizikai erőt képviselő hazai csapattal szemben újfent megilletődve kezdtünk, és ennek lett az eredménye egy nagyobb méretű gólkülönbség. A második félidőben egyenrangú ellenfelek voltunk, 18 gólt lőttünk. Ha azt veszem hogy, tavaly egész mérkőzésen ennyit lőttünk akkor elégedett lehetnék. A védekezésünket kell összerakni, mert sokszor nem tudjuk, hogy melyik védőnek hol kell lennie.

 

PVSE - MK Pelikán-Siklós KC 45-30 (23-12)

3. Számú Ált. Isk. Sportcsarnok, Szentlőrinc 50 néző

Játékvezetők: Nagy-Iván Csaba, Pál Rebeka

PVSE: Németh (K) - Taksonyi 10, Kurucz 1, Vizsi 3, Szóvári 2, Szabó, Patkó 1, Aszmann 3, Jónás 7, Hónig 18, Csókás

Vezetőedző: Filó Csilla Ildikó

Siklós: Neidert (K) - Szabó, Kiss 1, Varga 2, Kozma D., Ferenczi 4, Bachmann 2, Pozsonyi 8, Brunyai, Dávid 7, Kovács 6

Vezetőedző: Borbándi István

 

Kiállítások: 8p illetve 12p

Piros lap: Kurucz (azonnal) illetve Dávid (3. két perc)

Hétméteresek: 3/0 illetve 9/5

Az eredmény alakulása: 5p: 3-3

                                       10p: 7-4

                                       15p: 10-7

                                       25p: 16-10

                                       30p: 23-12

                                       35p: 25-14

                                       45p: 31-18

                                       55p: 39-28

                                       60p: 45-30

 

Hajrá Siklós!