Vereség a megyei derbin!

Vasárnap került megrendezésre a Táncsics Mihály Gimnázium Sportcsarnokában, a Siklós-PEAC megyei rangadó. Minden kézilabdát kedvelő baranyai szurkoló tudta, hogy egy izgalmas kézilabda mérkőzésre van kilátás, és ezt mi sem mutatja jobban, hogy szép számú néző tisztelte meg jelenlétével a vasárnapi sporteseményt. Ezúton is köszönjük minden szurkolónak hogy ki látogatott a mérkőzésre. De lássuk is részletesebben hogy mi történt vasárnap:

Nem volt könnyű helyzetben a hazai gárda, mivel a sok sérülés eléggé hátráltatta a múlt heti edzésmunkát, illetve a mérkőzésre is kevés felnőtt játékost tudott nevezni a hazai szakvezető, míg a vendég PEAC csapata teljes kerettel érkezett a mérkőzésre. 

A mérkőzés Temesvári hazai találatával kezdődött, majd mindkét oldalon folyamatos hibák következtek, és ebből is adódott az, hogy a következő találatra közel 7 percet kellett várnia a kilátogató nézőknek. A 9. perctől viszont elkezdődött a gól gyártás mindkét oldalon. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az elkövetkezendő percekben, ám a vendég csapatnak sikerült a 17. percben kettő gólra növelni előnyét, még a hazai gárda több rossz döntést, megoldást választott amiből következtek a pontatlanságok is, és ezt érezte is a hazai vezetőedző, aki a 18. percben ki is kérte idejét, hogy rendezhesse a sorokat. Érezhető volt hogy jót tett a hazai fiúknak a játékmegszakítás, mivel folyamatosan elkezdtünk felzárkózni ellenfelünkre, és nem sokkal később újra egyenlíteni tudtunk. Az első félidő maradék 7 percében újra egyenlő küzdelem folyt a pályán, majd a félidő végéhez közeledve, ismét visszavette a vezetést a hazai gárda, amit meg is tudott őrizni a félidőre, így 1 gólos előnnyel vonulhattak a hazai fiúk a 10 perces pihenőre. A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első félidő. A második játékrész első 6 perce ismét egy őrült rohanást hozott, amiből mindkét csapatnál hibák halmozódtak, és egyetlen gól sem született, egészen a 37. percig, amikor egyenlíteni tudott a vendég gárda. A gól utáni következő percekben egy kisebb nézeteltérés született a pályán, amit a játékvezetők egy páros kiállítással honoráltak. Sajnos ezek után a hazai gárdánál rontott, és kihagyott ziccerek következtek, amiket az ellenfél elkezdett kíméletlenül elkezdett megbüntetni, és pillanatok alatt három gólra ellépett a PEAC csapat. Ismét érezte Borbándi István hogy megálljt kell parancsolni az eseményeknek, és ki is kérte 2. idejét. Az időkérés után nem a legjobb folytatás következett, mivel egymás után két kapufát dobtunk, és az ellenfél tovább növelte az előnyét. A második félidőben az első hazai találatra sajnos 14 percet kellett várni, amikor Krizmanics révén megszereztük az első találatunkat a második játékrészben. Sajnos a pécsiek is érezték hogy most megfogható csapatunk, és ők is gólokkal válaszoltak a találatainkra, így hiába kezdtünk el gólokat dobni, a hátrány sajnos nem csökkent. Egy kapus cserével is megpróbálkozott csapatunk, de sajnos ez sem javított a helyzeten, mivel a vendég csapat 5 gólra növelte előnyét. Ekkor nem tehetett mást a hazai vezetőedző minthogy kihasználja utolsó időkérési lehetőségét is. De már az időkérés sem segített csapatunkon, mivel egyetlen egy gólra futotta már csak az időkérés után, míg a vendégek kettő góllal válaszoltak, így a mérkőzés végére kialakult, hogy a PEAC csapata elviszi Siklósról a győzelemért járó 2 pontot. A mérkőzést 6 gólos előnnyel a PEAC csapata nyerte meg, akiknek ezúton is gratulálunk a győzelemhez, és további sok sikert kívánunk nekik!

Borbándi István vezetőedző: Sajnos nem tudtunk kiállni teljes csapattal. Kovács Roland boka sérülés miatt nem tudott rendelkezésre állni, és van két játékosunk akik egyéb okok miatt hiányoztak erről a mérkőzésről. Temesvári Zalán egész héten betegség miatt nem edzett, örültünk hogy a mérkőzést végig tudta játszani. Sztárai Péter a pénteki edzésen szedett össze egy apróbb sérülést ami miatt az 50. perctől már nem tudott játszani. Kevesen vagyunk és még ezek a problémák is hozzá jöttek, örültünk hogy kitudtunk állni a mérkőzésre. Az első félidőben is hibázgattunk, de tudtunk gólokat lőni és a védekezésünk valamint a kapusteljesítményünk is szinte kiválló volt. A második félidő 14. percében tudtuk lőni az első gólunkat, amíg az ellenfél 5 gólig jutott. Helyzeteket hagytunk ki, és a visszarendeződésünk sem úgy működött mint az első félidőben. Harcoltunk ma is, nem adtuk fel ami becsületére szól a csapatnak. Akik a csapatba kerültek büszkék lehetnek, hogy a körülmények ellenére 45 percig egyenlő partnerek voltunk a PEAC-al szemben.

 

MK Pelikán-Siklós KC - PTE PEAC 17-23 (12-11)

Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium Sportcsarnoka, Siklós 150 néző

Játékvezetők: Szászfai Csaba, Tasnádi László

Versenybíró: Rozina László

Siklós: Kiss, Dencs B., Weinert (K) - Sztárai 6, Krizmanics 2, Virág 1, Temesvári 4 (3), Batta, Katona 2, Ferenczi, Sipos 2, Pozsonyi, Szakács, Kovács

Vezetőedző: Borbándi István

Technikai vezető: Balog Zoltán

PEAC: Hegedüs, Fekete, Bordás (K) - Szárszó, Forgács 5, Vida 4, Somogyvári, Mosdósi, Elekes 1, Dobrai, Ruppert, Metcz 3, Lieber, Hiegl 3, Szép 6 (2), Várnagy 1

Vezetőedző: Kovács Gábor János

Edző: Kovács Jenő

Kapusedző: Szente Gábor

 

Hétméteresek: 3/3 illetve 2/2

Kiállítások: 4p illetve 6p

Az eredmény alakulása: 5p: 1-0

                                       10p: 2-3

                                       15p: 4-6

                                       25p: 9-10

                                       30p: 12-11

                                       35p: 12-11

                                       45p: 13-17

                                       55p: 17-21

                                       60p: 17-23

 

Hajrá Siklós!